Посещението на китайския лидер Си Дзинпин във Франция пое по в

...
Посещението на китайския лидер Си Дзинпин във Франция пое по в
Коментари Харесай

Посещението на Си Дзинпин във Франция пое по „в стил Макрон“ път

Посещението на китайския водач Си Дзинпин във Франция пое по „ в жанр Макрон “ път, предава Ройтерс.

С печено агне, кашкавал, домашна шунка, сладкиш от боровинки и обичайни танци президентът на Франция одобри китайския си сътрудник на персонална среща в отдалечения планински проход Турмал в Пиренеите.

Макрон постоянно се пробва да откри персонални връзки отвън протокола. Изборът му на дестинация е прочувствен - от дете Макрон е гостувал там на баба си.

 Китайският президент Си Дзинпин дойде в Париж, намира се с Макрон и Фон дер Лайен Светът 3 мин. Китайският президент Си Дзинпин дойде в Париж, намира се с Макрон и Фон дер Лайен  4 години след пандемията: Китайският президент е на обиколка в Европа Светът 4 мин. 4 години след пандемията: Китайският президент е на обиколка в Европа  Румен Радев хвърча с френския „ Рафал ” за край на президентското посещаване Светът 1 мин. Румен Радев хвърча с френския „ Рафал ” за край на президентското посещаване  Путин към Макрон: Слушай ме доста деликатно Светът 8 мин. Путин към Макрон: Слушай ме доста деликатно  Китайският президент Си Дзинпин дойде в Париж, намира се с Макрон и Фон дер Лайен Светът 3 мин. Китайският президент Си Дзинпин дойде в Париж, намира се с Макрон и Фон дер Лайен  4 години след пандемията: Китайският президент е на обиколка в Европа Светът 4 мин. 4 години след пандемията: Китайският президент е на обиколка в Европа  Румен Радев хвърча с френския „ Рафал ” за край на президентското посещаване Светът 1 мин. Румен Радев хвърча с френския „ Рафал ” за край на президентското посещаване  Путин към Макрон: Слушай ме доста деликатно Светът 8 мин. Путин към Макрон: Слушай ме доста деликатно

Със Си Дзинпин посетиха планински ресторант, а Макрон подари на Си жълта фланелка на играч от Тур дьо Франс. Другите дарове бяха вълнено одеяло и арманяк, бренди, защото има опция алкохолът да попадне в търговски санкционен лист от Пекин.

Снимка: Reuters

Френските и китайските компании подписаха някои съглашения в понеделник, вариращи от енергетика, финанси и превоз, само че множеството бяха съглашения за съдействие или възобновени задължения за взаимна работа.

В жанр „ Макрон “

Макрон нормално хвали, прегръща, намига, потупва други държавни ръководители, само че не си разреши това със Си Дзинпин. Двамата пътуваха с разнообразни полети от Париж и се придвижваха с обособени коли към планинския район, граничещ с Испания.

Снимка: Reuters

Въпреки това поканата на Си в Пиренеите подсети на визитата на Доналд Тръмп, който се причисли към Макрон през 2017 година, с цел да гледат парада за Деня на Бастилията, както и пътуването на съветския президент Владимир Путин през 2019 година до лятната резиденция на френския президент в крепостта Брегансон, Югоизточна Франция.

Има ли победител от срещата?

„ Си Дзинпин беше пореден в отправянето на доброжелателни сигнали към своите френски събеседници, само че не пристигна с осезаеми отстъпки по въпросите, които са най-важни “, сподели Матийо Дюшател от изследователския институт Montaigne.

Като знак на някакъв напредък Китай ще позволи вноса на протеинови фуражи от свински генезис, както и на свински вътрешности от Франция с неотложен резултат.

Снимка: Reuters

Френските производители на свинско месо споделиха, че договорката за карантия би трябвало да усили износа на свинско с 10%.

Европейски посланик сподели, че Си е „ спечелилият “ от визитата, откакто е „ циментирал имиджа си на “ държател на света „ където западняците го молят да реши европейските проблеми в Украйна “.

Френските производители на коняк се събраха на проява във вторник при срещата на двамата водачи. Еманюел Макрон разказа диалога по тематиката „ отворено отношение “ към комерсиалния спор сред двете страни.

Френски дипломатически източник сподели, че Китай няма да постанова налози или мита върху френския коняк към този момент.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР